Ei Electronics rookmelders

Vaak begint een brand ergens in huis met smeulen en rookontwikkeling, het duurt vervolgens een relatief korte tijd voordat de rook alle ruimtes bereikt heeft. Tegen de tijd dat je erachter komt is het vaak al te laat om nog aan de brand te ontsnappen. Een Ei rookmelder zorgt ervoor dat je op tijd gealarmeerd of misschien zelfs wakker wordt wanneer er rookontwikkeling in huis is. Hij voorkomt dat je bijvoorbeeld in je slaap overlijdt door verstikking door rookontwikkeling. Doordat je op tijd gealarmeerd wordt kun je direct actie ondernemen en ontsnappen. Lees hier meer over deze voortreffelijke detectie-apparaatjes van Ei-Electronics.

€ 59,95

Rookmelder - Ei electronics - Ei 146

 

  Sensor: Optisch
  Voeding: Batterij, Netstroom
  Batterij meegeleverd
  Koppelbaar met andere melders

€ 64,95

Rookmelder - Ei electronics - EI166E

 

  Sensor: Optisch
  Type bevestiging: Schroeven
  Voeding: Batterij, Netstroom
  Batterij meegeleverd
  Koppelbaar met andere melders

€ 94,95

Rookmelder - Ei electronics - 428RF

 

  Sensor: Optisch
  Voeding: Batterij, Netstroom
  Met testknop
  Batterij meegeleverd
  Afmetingen: Ø 148 x 26 mm

€ 94,95

Hittemelder - Ei electronics - EI164E

 

  Sensor: Warmte
  Type bevestiging: Schroeven
  Voeding: Batterij, Netstroom
  Koppelbaar met andere melders
  Batterij meegeleverd

€ 49,95

Koolmonoxidemelder - Ei electronics - Ei208

 

  Sensor: Elektrochemisch
  Voeding: Ingebouwde accu
  Met automatische testfunctie
  Waarschuwt bij bijna lege batterij
  Afmetingen: Ø 110 x 35 mm

Waarom een Ei rookmelder?

Ei Electronics ontwikkelt al meer dan 35 jaar rook- en koolmonoxidemelders. Ei rookmelders staan niet alleen bekend om hun betrouwbaarheid, maar ook om hun snelle detectietechniek. Alle modellen worden regelmatig getest en gekeurd. Het bedrijf zelf komt uit Ierland en ze worden daar ook ontwikkeld en geproduceerd. In de EU is het verplicht om dit soort detectie-apparaatjes te keuren volgens strenge regels en normen. Dit wordt de NEN 2555 norm genoemd. De Ei rookmelders zijn officieel goedgekeurd volgens deze norm. Alle producten die de fabriek verlaten worden volgens die normen getest met rook. Op deze manier is de kwaliteit ervan gegarandeerd en zorgen voor de optimale veiligheid in huis. Zodra er iets in huis begint te smeulen geven ze een luid alarm. Je wordt zo op tijd gewaarschuwd.

Ei rookmelders testen

Alle rookmelders moeten volgens de Europese wetgeving voorzien worden van een testknop. Met deze testknop kan je controleren of het apparaatje het nog steeds doet. Het advies is om dit minimaal één keer per maand te doen. Je weet zo zeker dat je woning goed beveiligd is. De luxe modellen zijn voorzien van een automatische zelftest. Elke 40 seconden zie je het testlampje knipperen. Dit betekent dat de detector een test heeft uitgevoerd of deze nog steeds voldoende werkt. Als er iets mis is geeft hij een geluidssignaal af. Als het geluidssignaal afgaat weet je meteen dat je hem moet controleren. Ze stoppen ook niet met een geluidssignaal afgeven tot het probleem verholpen is. Dit kan bijvoorbeeld een bijna lege batterij zijn of een defect in het apparaatje. Dankzij deze automatische check weet je zeker dat hij altijd functioneert bij een brand, ook wanneer deze pas in het beginstadium verkeert.

Montage

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij de montage van deze detectoren. Plaats ze bij vluchtroutes, zoals de overloop, zolder, gang, woonkamer etc. Vooral het trapgat is een bekende plek om ze nabij te installeren. Heb je een klein appartement met één woonlaag? Je hebt dan voldoende aan één exemplaar in de gang of hal. Zorg er wel voor dat je in iedere slaapkamer het apparaatje kunt horen. Bij grote woningen is het advies om er op elke etage eentje te plaatsen. Er zijn ook plekken waar je ze beter niet kunt ophangen. Bijvoorbeeld in de buurt van het gasfornuis. Door rookontwikkeling tijdens het koken kunnen ze een vals alarm afgeven. Het is ook niet slim om ze te installeren in een garage waar auto’s parkeren. Uitlaatgassen kunnen voor een vals alarm zorgen. Hang ze ook altijd minimaal 30 cm van een lamp af. Als ze te dicht bij lampen hangen kunnen ze vervuild raken door stof.

Onderhoud van het systeem

Als eerste is het belangrijk dat je elk jaar de batterijen vervangt van. Wacht dus niet tot het alarm afgaat, maar voorkom dat het alarm een keer niet afgaat. Kies eventueel een herkenningspunt in je agenda wanneer je de batterijen vervangt. Bijvoorbeeld bij het ingaan van de zomertijd. Zo vergeet je niet om de batterijen jaarlijks te vervangen. Maak ze ook regelmatig schoon. Door ze schoon te maken voorkom je dat stof en vuil de sensoren aantast. Test daarnaast maandelijks of het alarm van je detector het nog doet. Je hoeft hiervoor geen vuur bij de detector te houden. Er zit een testknop op. Als je op deze knop drukt moet je een sirene horen afgaan. Als je de sirene niet hoort, dan is de batterij niet goed aangesloten of moet deze vervangen worden. Nadat je hem vervangen hebt zou je het alarm weer moeten horen wanneer je op de testknop drukt.

Vervangen

De levensduur is gemiddeld 10 jaar. Het advies is om na 10 jaar je oude type te vervangen. Net als alle andere elektrische apparatuur die je in huis hebt, slijten ook deze. Als je ze op tijd vervangt, weet je zeker dat de sensoren nog goed zijn. Je kunt online nieuwe Ei rookmelders kopen. Vervolgens schroef je de oude los en hang je de nieuwe weer op. Als je met een schroevendraaier overweg kunt, dan kun je zonder problemen het oude type vervangen. Als je de nieuwe hebt opgehangen is het slim om met stift aan de onderkant de aanschafdatum op te schrijven. Je weet dan bij het jaarlijks vervangen van de batterijen, wanneer je weer een nieuwe moet aanschaffen. Als je het oude type van het plafond gehaald hebt, mag je deze niet weggooien bij het restafval. Lever deze altijd in bij een recyclecentrum of bij een afleverpunt in een winkel, apotheek en dergelijke.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een Ei-Electronics rookmelder? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,4
Perfect "Gewoon goed. Product besteld. Netjes op de hoogte gehouden via de mail en zoals verwacht op tijd ontvangen." 8,9
Uitstekend "Eenvoudig in gebruik en solide uitgevoerd product tegen een acceptabele prijs." 9,2
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links