Ei Electronics rookmelders

Vaak begint een brand ergens in huis met smeulen en rookontwikkeling, het duurt vervolgens een relatief korte tijd voordat de rook alle ruimtes bereikt heeft. Tegen de tijd dat je erachter komt is het vaak al te laat om nog aan de brand te ontsnappen. Een Ei rookmelder zorgt ervoor dat je op tijd gealarmeerd of misschien zelfs wakker wordt wanneer er rookontwikkeling in huis is. De rookmelder voorkomt dat je bijvoorbeeld in je slaap overlijdt door verstikking door rookontwikkeling. Doordat je op tijd gealarmeerd wordt door de Ei rookmelder kan je direct actie ondernemen en ontsnappen. Lees hier alles over het gebruik van Ei rookmelders.

Waarom een Ei rookmelder kopen?

Ei Electronics ontwikkelt al meer dan 35 jaar rookmelders en koolmonoxidemelders. Ei rookmelders staan niet alleen bekend om hun betrouwbaarheid, maar ook om hun snelle detectietechniek. Alle Ei melders worden regelmatig getest en gekeurd. Het bedrijf zelf komt uit Ierland en de Ei rookmelders worden daar ook ontwikkeld en geproduceerd. In de EU is het verplicht om de rookmelders te keuren volgens strenge regels en normen. Dit wordt de NEN 2555 norm genoemd. De Ei rookmelders zijn officieel goedgekeurd volgens deze NEN 2555 norm. Alle Ei rookmelders die de fabriek verlaten worden volgens die normen getest met rook. Op deze manier is de kwaliteit van deze rookmelders gegarandeerd en zorgen voor de optimale veiligheid in huis. Zodra er iets in huis begint te smeulen geven de Ei rookmelders een luid alarm. Je wordt zo op tijd gewaarschuwd.

Ei rookmelders testen

Alle rookmelders moeten volgens de Europese wetgeving voorzien worden van een testknop. Met deze testknop kan je controleren of de rookmelder het nog steeds doet. Het advies is om dit minimaal één keer per maand te doen. Je weet zo zeker dat je woning goed beveiligd is. De luxe Ei rookmelders zijn voorzien van een automatische zelftest. Elke 40 seconden zie je het testlampje knipperen. Dit betekent dat de rookmelder een test heeft uitgevoerd of deze nog steeds voldoende werkt. Als er iets mis is geeft de rookmelder een alarmsignaal af. Als het alarmsignaal afgaat weet je meteen dat je de rookmelder moet controleren. De Ei rookmelders stoppen ook niet met een alarmsignaal afgeven tot het probleem verholpen is. Dit kan bijvoorbeeld een bijna lege batterij zijn of een defect in de rookmelder. Dankzij deze automatische check weet je zeker dat je rookmelder altijd functioneert bij een brand, ook wanneer deze pas in het beginstadium verkeert.

Montage van de rookmelders

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden bij de montage van Ei rookmelders. Als eerste heeft u een rookmelder nodig voor iedere zogenoemde “verkeersruimte”. Dit is een ruimte waar je doorheen moet om te vluchten bij brand. Denk aan de overloop, zolder, gang, woonkamer etc. Vooral het trapgat is een bekende plek om de Ei rookmelders te installeren. U moet hier doorheen als er brand uitbreekt. Heeft u een klein appartement met één woonlaag? U heeft dan voldoende aan één rookmelder in de gang of hal. Zorg er wel voor dat u in iedere slaapkamer de Ei rookmelder kan horen. Bij grote woningen is het advies om Ei rookmelders op elke etage te plaatsen. Er zijn ook plekken waar u Ei rookmelders beter niet kunt ophangen. Bijvoorbeeld in de buurt van uw gasfornuis. Door rookontwikkeling tijdens het koken kunnen de Ei rookmelders een vals alarm afgeven. Het is ook niet slim om rookmelders te installeren in een garage waar auto’s parkeren. Uitlaatgassen kunnen voor een vals alarm zorgen. Hang de rookmelders ook altijd minimaal 30 cm van een lamp af. Als ze te dicht bij lampen hangen kan de melder vervuild raken door stof.

Onderhoud van het systeem

Het is belangrijk om uw Ei rookmelders goed te onderhouden. Als eerste is het belangrijk dat u elk jaar de batterijen vervangt van uw Ei rookmelders. Wacht dus niet tot het alarm afgaat, maar voorkom dat het alarm een keer niet afgaat. Kies eventueel een herkenningspunt in uw agenda wanneer u de batterijen vervangt. Bijvoorbeeld bij het ingaan van de zomertijd. U vergeet zo niet om de batterijen jaarlijks te vervangen. Maak de ei rookmelders ook regelmatig schoon. Door ze schoon te maken voorkomt u dat stof en vuil de sensoren aantast. Test daarnaast maandelijks of het alarm van uw rookmelder het nog doet. U hoeft hiervoor geen vuur bij de Ei rookmelders te houden. Op de rookmelder zit een testknop. Als u op deze knop drukt moet u een sirene horen afgaan. Als u de sirene niet hoort, dan is de batterij niet goed aangesloten of moet deze vervangen worden. Nadat u de batterij vervangen heeft zou u het alarm weer moeten horen wanneer u op de testknop drukt.

Oude rookmelders vervangen

De levensduur van een rookmelder is gemiddeld 10 jaar. Het advies is om na 10 jaar uw oude rookmelders te vervangen. Net als alle andere elektrische apparatuur die u in huis heeft, slijten ook uw rookmelders. Als u de Ei rookmelders op tijd vervangt, weet u zeker dat de sensoren het nog goed. U kan online nieuwe Ei rookmelders kopen. Vervolgens schroeft u de oude rookmelders los en hangt u de nieuwe weer op. Als u met een schroevendraaier overweg kan, dan kan u zonder problemen de oude rookmelders vervangen. Als u de nieuwe Ei rookmelders heeft opgevangen is het slim om met stift aan de onderkant de aanschafdatum op te schrijven. U weet dan bij het jaarlijks vervangen van de batterijen wanneer u weer een nieuwe rookmelder moet aanschaffen. Als u de oude rookmelder van het plafond gehaald heeft, mag u deze niet weggooien bij het restafval. Lever deze altijd in bij een recyclecentrum of bij een afleverpunt in een winkel, apotheek en dergelijke.

Vragen en advies

Ben jij op zoek naar een goede rookmelder voor in huis of op het werk? Anno 2018 is een dergelijk alarmsysteem onontbeerlijk. Heb je advies nodig hebt om de juiste Ei rookmelder te kiezen? Onze helpdesk staat elke werkdag voor je klaar. Wanneer je met ons belt (via 043-7820543) zullen wij de situatie zo goed mogelijk proberen in te schatten om bijbehorend advies te geven. Meestal is het zo dat wanneer je een bestelling plaatst deze dezelfde dag nog verwerkt wordt, mits de bestelling overdag geplaatst is. Het pakket kun je dan de volgende dag al thuis verwachten. Verder zijn wij - ook op feestdagen – altijd bereikbaar via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links