First Alert rookmelders

Een First Alert rookmelder is onontbeerlijk voor je veiligheid en die van je huisgenoten. Doordat onze huizen de laatste jaren steeds beter geïsoleerd zijn en we binnenshuis veel gebruikmaken van kunststof materialen (in meubels en decoratie), grijpt een brand snel om zich heen. Met alle desastreuze gevolgen van dien. Brand in je woning is een van de naarste dingen die je kan overkomen. Niet alleen vanwege de materiële schade, maar vooral ook voor de eigen veiligheid. Binnen enkele minuten kan een onschuldig lijkend brandje namelijk uitgroeien tot een vernietigende vlammenzee. Een First Alert rookmelder beschermt jou tegen deze catastrofe.

De oorzaken van woningbrand

Branden komen helaas vaak voor. Een First Alert rookmelder treedt snel in werking waardoor jij op tijd wordt gealarmeerd. De laatste jaren worden er in Nederland wel rond de 100.000 brandclaims per jaar ingediend, vaak veroorzaakt door roken of door kortsluiting. Maar ook tijdens het koken wil het nogal eens misgaan. Een kort moment van onoplettendheid is al voldoende: je loopt even weg bij de pannen die op het vuur staan, of je houdt je elders in huis bezig met een ander klusje terwijl de oven zijn werk doet. Situaties die we allemaal wel herkennen. Een klein percentage van het totale aantal woningbranden is zelfs fataal voor de bewoner. In ruim zestig procent van die fatale gevallen werd in de betreffende woning geen gebruikgemaakt van een rookmelder. Met een First Alert rookmelder verhoog je je kansen op overleven bij het uitbreken van een brand aanzienlijk. Een First Alert rookmelder maakt jouw dagelijks leven en het leven van alle mensen om je heen dus een heel stuk veiliger.

Hoe werkt een First Alert rookmelder?

Niet elke First Alert rookmelder werkt hetzelfde. Alhoewel ze allemaal direct een sterk alarmsignaal afgeven wanneer ze rookontwikkeling in een ruimte signaleren, kan het rookmeldsysteem op basis waarvan ze functioneren verschillend zijn. Zo bestaan er First Alert rookmelders die werken op basis van batterijen, en First Alert rookmelders die op netstroom werken. Wil jij een First Alert rookmelder kopen die op basis van batterijen werkt? Dan word je bij je aanschaf geïnformeerd over de levensduur daarvan. Vaak gaat het om batterijen met een lange levensduur, zeker als het een lithiumbatterij betreft. Dan kan de levensverwachting wel oplopen tot tien jaar. Een First Alert rookmelder op netstroom werkt op de stroom van het elektriciteitsnet. Het enige verschil tussen de twee is het verschil in plaatsing. Een rookmelder die op een batterij werkt, kun je plaatsen waar je maar wilt. Met een rookmelder op netstroom moet je rekening houden met de stroompunten in huis. Het voordeel van een rookmelder op het lichtnet is dat hij zijn werking niet kan verliezen door een lege batterij. De meeste First Alert rookmelders uitgerust met een ingebouwd alarm dat jou informeert als de batterij bijna leeg is.

Het plaatsen van een First Alert rookmelder

Alhoewel een First Alert rookmelder een effectief en betrouwbaar apparaat is, dien je natuurlijk nog steeds met een aantal dingen rekening te houden. Dit om hem zo optimaal mogelijk te laten functioneren en daarmee nog zekerder te zijn van je veiligheid. De plaatsing van de First Alert rookmelder is hierbij het belangrijkst. Zoals je misschien wel weet is rook lichter dan lucht. Hierdoor trekt rook altijd razendsnel naar boven toe. De meest geschikte plek om je rookmelder te bevestigen is dan ook het plafond. Heb je echter een huis met een puntdak? Dan kun je de melder beter een halve meter tot een meter lager dan de nok hangen. Dit omdat lucht in een puntdak nauwelijks circuleert . Behalve het plafond is ook het trapgat een geschikte plek om je First Alert rookmelder te plaatsen. De warme lucht trekt namelijk ook snel door het trapgat en hierdoor gaat het alarm vlug af. Moderne rookmelders zijn allang niet meer zo duur als vroeger. Heb je een huis met meerdere verdiepingen? Hang dan op elke verdieping een First Alert rookmelder op.

Andere mogelijkheden

Behalve voor een First Alert rookmelder kun je ook kiezen voor andere brandbeveiligingssystemen van dit gerenommeerde merk. Denk bijvoorbeeld aan een First Alert hittemelder. Dit is een melder die op temperatuur reageert. Meestal gaat het alarm af bij een temperatuur van zestig graden. Een dergelijke hittemelder is dus ideaal om in je keuken op te hangen. Voor het detecteren van smeulende brandjes is een First Alert hittemelder niet geschikt, omdat er in een dergelijke eerste fase nog geen sprake is van een hoge temperatuur. Ook bestaat er de First Alert koolmonoxidemelder. Deze reageert op koolmonoxidegas. Een erg gevaarlijk gas omdat je het niet kunt zien of ruiken. Vooral wanneer je in een relatief oud huis woont en er gebruikmaakt van open vuur, bijvoorbeeld die gezellige haard tijdens de winterdagen, ligt koolmonoxide bij een slechte luchtaanvoer op de loer. Kortom, een First Alert rookmelder of een ander systeem van ditzelfde merk beschermen jou en je huisgenoten tegen gevaarlijke situaties.

First Alert rookmelders: ontstaan en ontwikkeling

Een First Alert rookmelder is niet zomaar een rookmelder. Het bedrijf First Alert staat namelijk al jaren internationaal bekend als een betrouwbare specialist. First Alert is een van origine Amerikaans bedrijf opgericht met als doel ‘de wereld een stukje veiliger te maken’. Vanwege alle nieuwe technische ontwikkelingen in die periode ontwikkelden zij in 1964 het eerste commerciële - op batterijen werkende - rookalarm. Het duurde niet lang voor hun producten ook buiten Amerika bekendheid kregen. In 1970 was hun officiële retaillijn een feit. De afgelopen vijftig jaar heeft het bedrijf zijn naam hoog gehouden en gewerkt aan voortdurende ontwikkeling van hun artikelen. Hun nieuwste innovatie is het draadloze rookalarm. Een First Alert rookmelder is dus een product dat afkomstig is van een betrouwbaar en innovatief bedrijf. En dat is een prettig gegeven, want wat dit soort producten betreft is deugdelijkheid dé topprioriteit. Op een First Alert rookmelder kun je dus met een gerust hart vertrouwen.

Vragen en advies

Anno 2018 is een dergelijk systeem onontbeerlijk in elk huishouden. Heb je advies nodig hebt om de juiste First Alert melder te kiezen? Onze helpdesk staat elke werkdag voor je klaar. Wanneer je met ons belt (via 043-7820543) zullen wij de situatie zo goed mogelijk proberen in te schatten om bijbehorend advies te geven. Meestal is het zo dat wanneer je een bestelling plaatst deze dezelfde dag nog verwerkt wordt, mits de bestelling overdag geplaatst is. Het pakket kun je dan de volgende dag al thuis verwachten. Verder zijn wij - ook op feestdagen – altijd bereikbaar via het contact formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links